Maacher Lycée

Assemblée générale des parents d'élèves & Conférence publique

Mir freeën eis, iech op der Assemblée générale vun eisen Elterevertrieder mat uschléissender Konferenz ("Mobbing am Schoulalldag" mam Nancy Holtgen) begréissen ze dierfen!

Den Event ass Méindes, den 12. Dezember 2022 um 19:00 Auer am Festsall François Ewen vum MLG.

De BTS Assistant médico-administratif (BTS AMA) op der Studentefoire 2022

Vum 27. bis 28. Oktober 2022 war de BTS vum Maacher Lycée mat engem Info-Stand op der "Foire de l'Etudiant" vertrueden. Hei konnten sech zukënfteg Studente mat eisen aktuelle Studenten iwwert d'Formatioun vum Assistant médico-administratif austauschen an Informatioune sammelen. Am meeschten intresséiert huet de Programm mat de Kursinhalter an den Zäitpunkt vun den Aschreiwungen. D'Perspektiven nom Ofschloss vun der Formatioun waren ebenfalls Bestanddeel vum Intressi. Och gouf et iwwert di zwee Deeg d'Geleeënheet fir sech mat anere BTS'en auszetauschen.

E grousse Merci un d'Studente vun der Promo 21, déi wärend deenen zwee Deeg mat vill Engagement an Élan d'Formatioun BTS-AMA vum Maacher Lycée vertrueden hunn.

D'7G4 a 7G5 (F+) am Château de Malbrouck

Am Kader vun de Français plus Aktivitéiten waren d'7ièmen 7G4 a 7G5 d'Ausstellung "René Goscinny/Scénariste, quel métier" an de Château de Malbrouck op Manderen kucken. D'Schüler konnten séch iwer d'Carrière vum René Goscinny a séng zahlräich a bekannte Personnagen, wi de Petit Nicolas, den Astérix an de Lucky Luke informéiren. Am Viirfeld waren sie am Kulturhaff och de Film "Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux" kucken.

Diplomiwwerreechung: BTS Assistant médico-administratif

Feierlech Diplomiwwerreechung u 6 Laureatinne vum BTS Assistant médico-administratif zu Esch/Belval, de 14. Oktober 2022.

D'Zeremonie ass duerch eng opmonternt Ried vum Minister Claude Meisch un d'Laureaten ageleet ginn. Di bescht Ofgängerinne vum Maacher Lycée si vu Vertrieder vun der Chambre des Salariés ausgezeechent ginn.

Studieninfo 2022

Mëttwoch, 19. Oktober 2022 huet, am Virfeld vun der Studentefoire 2022, am Festsall eng Studieninfo Presentatioun vun der „cellule d’orientation“ (CellO) vum Maacher Lycée an Zesummenaarbecht mat der ACEL statt fonnt.  Den CELLO huet als Haaptmissioun fir d'Schüler um Wee vun hirer schoulescher an berufflecher Orientatioun z'ënnerstëtzen.

D’SchülerInnen kruten vun der Madamm Caroline Haas an dem Här Pascal Lucas vun der „cellule d’orientation“ wichteg a nëtzlech Informatioune zu deenen diversen Studieméiglechkeeten matgedeelt. Uschléissend huet den Yannick Bertrand vun der ACEL de SchülerInnen der ACEL hier Missiounen erkläert an eng ganz Réi Informatiounen zu dem Studenteliewen souwéi der Bourse respektiv dem Studenteprêt presentéiert.

Den 28. Oktober fueren déi interesséiert SchülerInnen dann op den Uni-Campus um Belval fir do un der Studentefoire 2022 deel ze huelen. Zudeem kenne d’SchülerInnen sech nach bis den 28. Dezember op der virtueller Studentefoire informéieren.

Sustainable entrepreneurial school day 2022

Den Donneschdeg, den 29. September 2022 war déi 2. Editioun vum „sustainable entrepreneurial school day“ bei där 16 Schoulen, déi iwwert d’Schouljoer 2021/2022 Aktivitéiten am Kader vun dem „sustainable entrepreneurial spirit“ organiséiert hunn, um Campus Geesseknäppchen ausgezeechent goufen.

De Maacher Lycée krut an dësem Kontext fir déi 2. Kéier den N1 Label (start-up) vum Här Minister Claude Meisch iwwerreecht. De Maacher Lycée gouf duerch den Här Chris Zender, attaché à la direction, der Madamm Caroline Haas, Enseignante a Member vun der „cellule d’orientation » souwéi de Schüler Tim Asselborn an Alexander Schiffmann representéiert.

Am Virfeld vun der Labeliwwerraschung stoung nach ee Mini-Hackaton um Programm un deem den Tim Asselborn an den Alexander Schiffmann ebenfalls deel geholl hunn.

Zousätzlech haten déi extern Partner vum Projet “Sustainable Schools” d’Méiglechkeet d’Leit iwwert hier Aktivitéiten ze informéieren.

Ziel vun dësem Projet ass et deene Jonken de „esprit d’entreprise“ méi no ze bréngen, entrepreneurial Kompetenzen ze entwéckelen, kritesch ze denken, innovativ a kreativ ze sinn an och mateneen ze kommunizéieren an ze kollaboréieren.

Video mit Eindrücken unserer Schule

Fotogalerie

Verschiedene Eindrücke von unserer Schule

Abendkurse

Informationen zu den verschiedenen Abendkursen

iPad-Strategie

Informationen und Helpdesk im Bezug zur Digitalisierung im MLG.

Schreiben Sie uns

Name:
Vorname:
E-Mail-Adresse:
Nachricht:
Lösen Sie folgende Rechenaufgabe:

Zukünftige Events

Assemblée générale des parents d'élèves & Conférence publique

Datum: 12-12-2022
Von 19:00 Uhr an

Assemblée générale des parents d'élèves & Conférence publique "Mobbing am Schoulalldag" mam Nancy Holtgen

Weihnachtsferien